RJ Topp Orangutan
RJ Topp Vannplanter
RJ Topp U-bein 3
RJ Topp Tempel 3
RJ Topp Sjakal 3
RJ Jakarta kuntgalleri 3
Glorious Hovedbilde

Burma / Myanmar i ditt hjerte

Burma, eller sitt rette navn; Myanmar er på mange måter det ukjente landet. Turismen var svært liten inntil nylig. Landet er nå godt rustet, mer enn noen gang, til å ta i mot turister i stort antall. Det du bør få med deg er hovedstaden Yangon, den naturskjønne innsjøen Inle, berømte Kiplings Mandalay og historiske Bagan med sine 2000 templer.


Burma i fokus: - Myanmar, det nordmenn flest kaller Burma, er mer enn noen gang blitt et reisemål stadig flere ønsker å reise til. Myanmar er under store endringer, noe som gir positive utslag for deg som vil hit som turist, sier Robert Win Ko Ko i Myanmar Golden Glorious. Hans selskap har vokst kraftig på kort ved å ta i mot turister fra hele verden, og gi turistene de store opplevelsene rundt i landet.

Han forteller at Myanmar Golden Glorious Travel er spesialdesignet til å skape og tilrettelegge reiseopplevelser som utvider bevisstheten og gi hver person en ekte følelse av landet og kulturen de besøker.

- Vi er spesialister på Myanmar, blant annet jobbet i  15 år for industribesøk. Dette har gitt oss en bred erfaring hvor vi kan tilby deg den mest komplette reiseopplevelsen, til den beste prisen, sier Robert.

-Hva er et must når vi skal på tur rundt i Myanmar?

-Oj, det er mye, svarer Robert. Men han sier at alle må opplev markedet Bogyoke Aung Sans i Yangon.

-Her kan du kjøpe silke, gull, edelstener, lokalt fremstilte sigarer, trefigurer skåret i sandeltre og lakkarbeider. Yangon er en sjarmerende by, en blanding av orientalsk Østen og britisk kolonitid. Smale, travle gater med nedslitte bygninger omkranset av pompøse offentlige bygg fra Victoriatiden. Ved solnedgang vandrer vi inne i den store gullforgylte Shwedagonpagoden, forteller han.

Videre bør man oppleve det naturskjønne Inlesjøen, 1000 meter over havet, 2-5 meter dyp og hjem for Inthafolket som lever av å fiske, produsere grønnsaker og blomster i sine flytende hager. Våre turer besøker båtbyggere, silkespinneri, smeder m.m.

-En kveld kan vi arrangere vinsmakning og middag oppe på Red Mountain Estate, en vingård som ligger et stykke oppe i åssiden med praktfull utsikt over sjøen. Her dyrkes vindruer og det produseres vin, bl.a. Sauvignon Blanc og Shiraz for det lokale og regionale marked.

Mandalay er Burmas nest største by. Et besøk i det gjenoppbygde kongepalasset, det Gyldne Munkekloster - Shwe Kyaung og Kuthodaw-pagoden med 729 steintavler som tilsammen utgjør buddhistenes ”bibel”, Tripitakaen, er en selvfølge. I Amarapura går vi selvfølgelig over den flotte U Bein’s broen, en 1.2 km lang gangbro bygget i teak over Taungthamansjøen for over 200 år siden.

-Vi arrangerer gjerne en båttur ”slowly down” Ayeyarwady-elven fra Mandalay til Bagan, forteller Robert.

Til slutt sier han at Bagan er et arkeologisk vidunder, med over 2000 templer og pagoder. Under byens storhetstid ble det bygget over 13 000 religiøse bygninger. Dette skjedde i årene fra 1057 til 1287, men da ble byen inntatt av mongolske ryttere med Kublai Khan i spissen, og mye av byen ble ødelagt. 

- Har du først vært en tur i Burma, har du for all tid Burma i ditt hjerte, sier Robert Win Ko Ko.

Special Photography tour.jpg

Tips en venn