Topp 1280x377 Hafjell
Topp 1280x377 Orkide
Topp 1280x377 Montana
Topp 1280x377 Thailand
Topp 1280x377 Burma
Topp 1280x377 Kenya[1]
Topp 1280x377 Aruba Small
Topp 1280x377 Tanzania
Topp 1280x377 Hong Kong
2017-09-27 Tanzania

Zanzibar, en vakker øy i Indiske hav for late dager

Dette er livet - late dager, god mat, godt drikke og hvite strender på Zanzibar! Zanzibar er et spennende feriemål. Her er en mikstur av fascinerende kulturer gjennom flere hundre år, flott natur, vennlige mennesker, nydelige hoteller og god mat, muligheter for mange utflukter og sjøsportaktiviteter.

Langs hele østkysten ut mot Det Indiske Hav er det korallrev og frodig undervannsfauna. Ypperlig for både snorkling og dykking. Et godt sted å oppleve dette er Zanzibar. Dette er min erfaring fra den vakre øya utenfor Tanzania.

Hele året kan du reise til Zanzibar. Temperaturen er jevn og deilig hele året gjennom, og varierer noe mellom behagelige 24 og 28 grader. Og det er faktisk 7 til 8 timer sol, de aller fleste dagene i løpet av året.

Årstidene har sine variasjoner. Månedene november og desember blir kalt regntid, men det er mest korte byger og for mange turister som synes dagene blir varme, er dette forfriskende. Fra mars til ut mai er det noe lengre regntid, og nedbørsbygene noe kraftigere og kommer oftere. Men det som er fascinerende i disse månedene er at Zanzibar blir frodig og enda grønnere enn ellers gjennom året. Ikke vær redd for denne årstiden.

Zanzibar City er ikke en storby, men sjarmerende og mye å se og oppleve. Ta gjerne inn på et hotell her et par netter. Stone Town er en del av byen, og er meget spesiell, for noen romantisk, for andre spennende eller et levende museum hvor det meste er slik det også var for 200 år siden. Her er det markeder, moskeer, farger og blanding av mange forskjellige kulturer. Og ikke minst minner fra slavetiden.

Zanzibar benyttes ofte som en kombinasjon med andre opplevelser på fastlandet i Tanzania eller Kenya. Begge landene er blant de mest spennende safarilandene i Afrika, og når du først er på de kanter, er nettopp kombinasjonen av noen dager safari og deretter Zanzibar den ultimate ferien.

Legg opp en Zanzibar-ferie slik:
Dag 1 - Ankomstdag og første natt:
Transport til flyplass i Tanzania eller Kenya og fly til Zanzibar. Sørg for at en lokal representant møter deg på flyplassen, og har transport til hotellet som er bestilt. Mange velger en eller to netter inne i hovedstaden. Dette gjør det lettere å være tett på alt det spennender som du kan oppleve der. Et tips er Tembo House Hotell. Dette er et sjarmerende hotell helt nede ved sandstranden sentralt i Zanzibar City. Hotellet har helt spesielle og personlige rom. Herfra kan du gå ned og ta et bad i sjøen som holder 27-28 grader i solnedgangen. Eller gjerne etter at mørket har falt. Alle hoteller på Zanzibar opererer med halvpensjon. Flere lokale restauranter. Vil du ha øl eller vin, kjøp det i en bar og ta det med på restauranten. Kun noen hoteller serverer øl og vin til mat.

Dag 2: Opplev  byen Zanzibar og historiske Stone Town. Byen som er en miks av arabisk, indisk, afrikansk og europeisk historie og kultur. Stone Town var også et senter for slavehandel, og Dr. Livingston bodde her, m.m.

Påfølgende dager:  De påfølgende feriedager kan du bare slappe av, drive litt vannsport (hotellet ordner med kontakt med vannsportsentra) eller være med på utflukter som du kan bestille på forhånd gjennom den lokale turoperatøren du har kontakt med, eller orrdne dette med hotellets resepsjon.  Se forslag til utflukter.

Siste dag: Transport til Zanzibar flyplass, fly via Dar es Salaam eller  Nairobi med retur til Norge via Amsterdam med KLM eller samarbeidende flyselskap.


Visum: Kommer du fra fastlandet og har visum til Tanzania gjelder dette også på Zanzibar. Reiser du direkte til Zanzibar må du enten kjøpe visum på flyplassen ved ankomst (USD 50.– i kontanter - kan være kø), eller send pass til: Tanzanias ambassade i Stockholm. Näsby Allé 6, 183 55 Täby, Stockholm, tlf +46 8 732 24 30/31, e-post: mailbox@tanemb.se og internett: www.tanemb.se   Det er ofte en utreiseavgift fra Zanzibar, USD 30 som betales i kontanter på flyplassen.

Les mer om Zanzibar på Reiseliv.no

Tips en venn Tips en venn